Performance Marketing

SEO pagespeed og rangering

Kampen om førstepladserne på Google er ikke nem, det er efterhånden de færreste brancher i Danmark hvor der ikke allerede haves en del konkurrence på side 1, om de mest eftertragtede og værdifulde søgetermer. Når man har arbejdet sig op til toppen af side 1, skal der meget små svagheder til at miste førstepladsen.

Google lægger ikke skjul på, at en af deres største langsigtede strategier, er at "gøre internettet hurtigere". Det er meget logisk da en hurtig og effektiv oplevelse betyder at flere mennesker vil bruge internettet, hvilket er godt for Google's bundlinje. Google har meldt ud officielt at hastighed har været en rangeringsfaktor for desktop siden 2010, og for mobil siden 2018.

Analysere man resultaterne på side 1 for diverse høj konkurrence søgetermer, med field data for Google's Core Web Vitals, kan man se at de placeringer som er hurtigst men ikke ligger nr 1, ofte har helt basale SEO fejl, såsom manglende sidetekst el.lign.

Kravene til hastighed skærpes yderligere

Som Search Engine Journal også opsummere i dette indlæg, har Google meldt ud at fra maj 2021 vil de benytte de nye Core Web Vitals metrics, som er synlige i Google Search Console, mere konkret i rangerings algoritmen. Følgende 3 hastigheds metrics kommer ofte op som fejl meddelser undervejs i optimerings processen af en hjemmeside:

Google sætter strenge krav til hvor meget disse faktorer hver især må være forsinket. Det gør det sværere og sværere for diverse populære CMS, såsom Wordpress, at kunne leve op til, selv med fuld hastighedsoptimering.

Hastighedsoptimering af Wordpress og andre CMS

Indenfor hastighedsoptimering er der idag benhård kamp i mellem web udviklere. Software arkitektur og løsninger presses til det yderste for at lave de bedste og hurtigeste sider. Idag benyttes SSR (Server side rendering) teknologi til at blive hurtigst, bl.a. ved at lave helt nye fronte til gamle CMS hjemmesider. Dette gør at kunden stadig kan styre indholdet som de plejer, men at hjemmesiden loades hurtigere end hvad CMS'et i sig selv er i stand til.

Besøg www.innoweb.ltd for at læse mere om performance web udvikling. Tag kontakt hvis du ønsker at høre mere om vores projekter og ydelser.